מתכון חרוסת ביתית קלאסית לחג הפסח - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

מתכון לחרוסת

אין חג פסח בלי חרוסת ביתית! סידרנו לכם מתכון קל, מהיר וטעים לחרוסת קלאסית לפסח

מאת: מיכל לוי אלחלל
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לחרוסת
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל חצי ליטר:

  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) יין לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת בינונית מחממים את הסוכר עד שמתחיל להזהיב בצדדים, מוסיפים את קוביות ותפוחים ומבשלים עם אש בינונית תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים מחצית מהיין ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות עד שגושי הסוכר נעלמים. מצננים במקרר כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים תמרים, שקדים, אגוזי מלך והיין שנותר. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות. מעבירים למקרר בכלי אטום או מגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.