טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה | השף הלבן

טירוקפטרי – ממרח פלפלים וגבינה

ממרח או "ניגוב" עם לחם טוב או פיתה של פלפלים וגבינה עשיר בטעמים: מתקתק בזכות הפלפלים, חמצמץ בזכות גבינה בסגנון יוגורט וחריף בזכות הפלפל החריף.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 1:

  • 3 פלפלים אדומים
  • 1 (או פחות, לפי דרגת החריפות הרצויה) פלפל חריף או קורט אבקת צ'ילי
  • 1/2 גביע גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני "פיראוס"
  • להגשה: שמן זית, גבינת פטה "פיראוס" מפוררת, אורגנו קצוץ או פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שורפים על אש הגז או על גריל את הפלפלים (האדומים והחריף), כ 5 דקות על כל צד (4 צדדים) עד שהקליפה משחירה. לחילופין צולים בתנור מחומם ל 250 מעלות כ 25 דקות. מעבירים לשקית, סוגרים ולאחר רבע שעה קולפים בקלות טנפתרים מקליפה, גבעול וזרעים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מעבירים את הפלפלים הקלופים ויתר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים לקרם.

  • 03.

    מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מפוררים גבינת פטה, בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים עם פיתה או לחם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.