מתכון פיתה במילוי ביצת עין וגבינה צהובה על הגז | השף הלבן

פיתה במילוי ביצת עין וגבינה צהובה על הגז

פיתה עם ביצת עין וגבינה צהובה על הגז

מאת: רחל אפרת דייני
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיתה במילוי ביצת עין וגבינה צהובה על הגז

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 פיתות
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 פרוסות גבינה צהובה של תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • זעתר לטיבול

הוראות הכנה:

  • 01.

    פותחים את הפיתות כך שיתקבל פתח רחב ומניחים כל פיתה בצלחת הגשה אישית.

  • 02.

    שמים מחבת קטנה על הגז ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן זית.

  • 03.

    כשהשמן מתחמם היטב שוברים ביצה אחת פנימה כמו בהכנת ביצת עיין.

  • 04.

    ברגע שהחלבון מתחיל להיות לבן (לא שקוף)שמים על הביצה פרוסה של גבינה צהובה ומפזרים זעתר על הגבינה.

  • 05.

    כשהגבינה נמסה מעט פותחים את הפיתה ו"שופכים" לתוכה את הביצה עם הגבינה והשמן זית שנשאר במחבת.באותו אופן מכינים גם לפיתה השניה. פורסים כל פיתה לרבעים ומגישים ליד סלט ירקות וגבינה לבנה של תנובה.(אפשר גם שמנת) מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות

הכנת? כאן מדרגים
(51)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.