פטאטאס טוסט - טוסט-לביבה תפוחי אדמה ופטה | השף הלבן

פטאטאס טוסט – טוסט-לביבה תפוחי אדמה ופטה

הן לא מטוגנות ולא אפויות. אז איך מכינים את הלביבות האלה? כמו טוסט

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטאטאס טוסט - טוסט-לביבה תפוחי אדמה ופטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים דק
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם פטה 16% "פיראוס", מפוררת
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • להברשה: שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    סוחטים היטב את תפוחי האדמה המגוררים, בכל פעם חופן ומעבירים לקערה עם יתר המרכיבים. מערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    משמנים 2 גליונות של נייר אפיה. מחממים מכשיר טוסט (הוראות הכנה בפלנצ'ת פסים - בסוף המתכון). פורסים על המכשיר נייר אפיה מוברש בשמן. מניחים על הנייר רבע מעיסת תפוחי אדמה ומשטחים כך שיווצר משטח עיסה בעובי 1 ס"מ. מניחים על העיסה נייר אפייה שני משומן וסוגרים את המכשיר.

  • 03.

    צולים כ 12 דקות עד שהטוסט זהוב ותפוחי האדמה עשויים בפנים. מוציאים את הטוסט-לביבה לצלחת וחוזרים על הפעולות עם יתר העיסה (אין צורך להחליף נייר אפייה).  חותכים למשולשים ומגישים.* להכנה על פלנצ'ה או מחבת פסים: מניחים נייר אפייה משומן על הפלנצ'ה החמה ועליו עיסת תפוחי אדמה משוטחת. מכסים בנייר אפיה משומן שני ומניחים עליו צלחת שטוחה או תבנית ועליה קופסאת שימורים או משהו כבד אחר. צולים 7-8 דקות והופכים לצליית הצד השני.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.