כריך גבינה בולגרית מעודנת, תרד טרי ועגבניות שרי
כריך בריאותי, קליל יחסית וטעים מאוד!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בועז לביא
עיצוב: בועז לביא
המרכיבים ל4-5:
- שמן זית
- 2 כוסות עלי תרד טריים, שטופים היטב
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- להגשה:
- 4-5 פרוסות לחם (מומלץ לחם שיפון או לחם מחיטה מלאה) עם גרעיני חמנייה
- 150-180 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן פיראוס
- עגבניות שרי טריות, שטופות וחתוכות לרבעים לאורכן – או עגבניות רגילות, אדומות מאוד, שטופות ופרוסות דק
- לעיטור: בצל סגול, קלוף ופרוס דק מאוד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את עלי התרד ומערבבים בכף עץ, עד שהעלים מתקמטים ומצטמצמים (כדקה). מתבלים במעט מלח ומסירים מן האש.
-
02.
מגישים: מניחים על כל פרוסת לחם פרוסה דקה על גבינה בולגרית מעודנת, מעליה עורמים תלולית תרד מוקפץ, עגבניות שרי חתוכות ופרוסות דקיקות של בצל סגול. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים