טורטייה ביתית
טורטיה ביתית מיוחדת לפי מתכון של השף אבי שליסל
המרכיבים ל12 יחידות:
- 375 גרם קמח (2 כוסות +3 כפת גדושות)
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 ליטר מים פושרים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את השמן ואחר כך את המים בהדרגה. לשים עד לקבלת בצק אחיד .
-
02.
לשים עוד כ -5 דקות ומניחים מכוסה במקום חמים כשעה וחצי.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים ל- 12 יחידות. מכדררים ומרדדים לעיגולים בקוטר 20 ס”מ בערך.
-
04.
מטגנים קלות במחבת כבדה משומנת ומניחים בצד .
-
05.
אם משתמשים לאחר זמן מה, עוטפים בנילון נצמד על מנת שלא יתייבש .
הידעת?
יש לא מעט מטבחים שכבשו את העולם בסערה בעשורים האחרונים, אולם אחד הבולטים שבהם הוא ללא ספק המטבח המקסיקני. עם מנות קלאסיות כמו בוריטו, טאקו, טקיטוס וצ׳ימיצ׳נגה, הוא מגוון ועשיר. אולם, יש מנה אחת שכבשה את ישראל בעשורים האחרונים והפכה לסמל של מטבח זה בארץ - הטורטיה. במיוחד לקיץ, הבאנו לכם מתכון מפנק ואקזוטי של טורטיה ביתית מיוחדת לפי מתכון של השף אבי שליסל. אז שימו סומבררו על הראש, כי הגיע השעה לפיאסטה מקסיקנית.