פלאפל ברוקולי
כדורי פלאפל ברוקולי הם בחירה מצוינת לארוחה קלה וטעימה. עם ברוקולי של סנפרוסט, הכדורים האלה מלאים בטעם וצבע. השילוב של כוסברה, שום, ותבלינים יוצר חגיגה בכל ביס, במיוחד כשטובלים בטחינה ומוסיפים סלט טרי.
ההכנה פשוטה: מערבבים, יוצרים כדורים, ואופים עד להזהבה. אפשר להגיש בפיתה עם חמוצים וטחינה, או ליהנות מהם כנשנוש לצד הארוחה. מתכון מעולה לצהריים או ערב, עם אפשרות לגרסה ללא גלוטן!
המרכיבים ל30 כדורים:
- 1 חבילת ברוקולי קפוא סנפרוסט (800 גרם)
- ½ בצל קלוף
- 4 שיני שום כתושות
- צרור כוסברה קצוצה דק דק
- ½ כוס קמח (לגרסה לל״ג משתמשים בקמח חומוס/עדשים או תמ״י)
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כף שומשום (לא חובה)
- 3 כפות שמן זית
- תרסיס שמן זית לאפייה/שמן רגיל
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הברוקולי לחלוטין (משאירים שעה על השיש או מחממים במיקרוגל).
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומתיזים שמן זית על נייר אפייה (או מברישים שמן זית במברשת)
-
03.
במעבד מזון שמים את הברוקולי והבצל וטוחנים לתערובת אחידה.
-
04.
מעבירים את התערובת לחיתול בד ומסננים מהנוזלים.
-
05.
מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
-
06.
בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים על הנייר המשומן.
-
07.
מתיזים עוד שמן מלמעלה (או מברישים שמן זית במברשת).
-
08.
אופים 20-25 דקות עד שהכדורים מתייצבים ומעט מזהיבים.
טיימר מופעל
-
09.
בזמן הזה מכינים פיתות, טחינה וסלט ירקות קצוץ דק.
-
10.
מרכיבים ואוכלים!
-
11.
הערות ושדרוגים: אפשר גם לטגן אבל זה לא הרבה יותר טעים..