עוגת אורז ופרגיות במעטפת חצילים | השף הלבן

עוגת אורז ופרגיות במעטפת חצילים

עוגת אורז ופרגיות במעטפת חצילים היא מנה מרשימה שמקבלת שדרוג מיוחד בזכות השילוב הייחודי בין האורז המתובל, הפרגיות העסיסיות והחצילים הקלויים שמעניקים לה טעם מעושן ועדין. התבשיל נאפה בתנור עד שהאורז סופג את כל הטעמים ומקבל מרקם עשיר. מדובר במתכון פשוט יחסית להכנה, אך בעל נוכחות שממלאת את הבית בניחוחות מפתים – אידיאלי לארוחת צהריים חגיגית שכולם יתלהבו ממנה!

מאת: רחלי קרוט
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 שקית בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
  • 500 גרם קוביות או רצועות פרגיות
  • 2-3 חצילים יפים וארוכים
  • 2 כוסות אורז עגול או אורז לסושי
  • 3/4 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפיות שטוחות מלח דק
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את האורז בקערה עם הרבה מים ומאפשרים לו להתרכך במים במשך 30 דקות או עד השלב שבו נצטרך את האורז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    חותכים את החצילים לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומניחים על נייר סופג. ממליחים מעט ומשאירים בצד עד לשלב הטיגון.

  • 03.

    מטגנים את הבצלים בסיר סוטאז בקוטר 24 עד הזהבה עדינה.

  • 04.

    מוסיפים את הפרגיות ומטגנים יחד עד שהפרגיות משנות את צבען. ממליחים מעט ומזלפים כף סילאן. מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות יחד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוציאים את הפרגיות והבצלים מהסיר לקערה.

  • 06.

    מייבשים את החצילים, במידה והם רטובים אחרי שהגירו נוזלים, בעזרת נייר סופג ועכשיו כמה אופציות. אפשר לטגן אותם בסיר עם שמן זית או לטגן עם תרסיס שמן או לאפות בתנור עם תרסיס שמן מעל החצילים ומתחת. העיקר שהחצילים יהיו צרובים יפה.

  • 07.

    מסננים את האורז מכל המים ומוסיפים בהרט, כורכום, פפריקה, 3 כפות גדושות סילאן, מלח ועלי פטרוזיליה קצוצים דק. מערבבים.

  • 08.

    מוסיפים לקערה עם האורז את הפרגיות ומערבבים.

  • 09.

    מרכיבים: בסיר סוטאז' שהכנו בו את הפרגיות מניחים את פרוסות החצילים כך שיכסו את הדפנות. את יתר החצילים שמים באמצע לסגור חורים. אם יש מקום שלא מכוסה בחצילים – לא נורא.

  • 10.

    שופכים פנימה את האורז עם הפרגיות ומהדקים מעט.

  • 11.

    שופכים פנימה מים פושרים עד לגובה 3 ס"מ מעל האורז.

  • 12.

    אם יש לכם פרוסות חצילים שמציצות מהצדדים תקפלו אותם מעל האורז עם המים.

  • 13.

    מכסים עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומוודאים שאין שום מקום שהאדים יברחו.

  • 14.

    מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות למשך שעה וחצי ואז עוד חצי שעה ב-160 מעלות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)