בורקס ארטישוק ירושלמי
בורקס ארטישוק ירושלמי הוא מאפה ייחודי עם מילוי עשיר ועמוק בטעמים. שילוב של בצל מטוגן, פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי טחון יוצר מלית קרמית ונימוחה שמתמזגת נהדר עם בצק עלים פריך וזהוב. מתאים כתוספת לארוחה או כמנה מרכזית לצד סלט טרי וטחינה. מתכון פשוט להכנה עם תוצאה מרשימה ומפנקת.

המרכיבים ל 30 מנות:
- 3 בצלים קצוצים דק דק
- 2 חבילות ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
- 1 זר פטרוזיליה קצוץ דק דק
- 1 תפו״א גדול מבושל ורך מאד (לא חובה)
- 6 שיני שום קצוצות דק דק
- 1.5 כפיות מלח
- חצי כפית פלפל שחור (או יותר)
- 1 חבילת בצק עלים 600 גרם (מופשרת ע״פ הוראות היצרן)
- להברשה: ביצה טרופה
- לפיזור: שומשום או תבלין בייגל
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא זהוב ורך.
-
02.
מפשירים את הארטישוק הירושלמי במיקרוגל (10 דקות בערך) ונפטרים מהנוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
טוחנים את הארטישוק הירושלמי במעבד מזון למרקם חלק.
-
04.
מועכים את התפו״א לפירה.
-
05.
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים והתבלינים. (אפשר לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם).
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה/משומנת.
-
07.
פורסים את הבצק (בבצק על בסיס חמאה חשוב לעבוד בחדר קר ובמהירות) וחותכים ל4-5 מלבנים ארוכים. (כדאי לשמור במקרר את המלבנים שמחכים).
-
08.
מניחים פס מילוי לאורך הבצק, מגלגלים לגליל וסוגרים היטב.
-
09.
מניחים את הגליל על התבנית עם ה״תפר״ כלפי מטה.
-
10.
חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
-
11.
מקררים את התבנית עם הגלילים כ-10 דקות במקרר/מקפיא.
טיימר מופעל
-
12.
יוצרים חריצים למעלה, בגודל הבורקסים שרוצים, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
-
13.
אופים 40-50 דקות או עד שהבורקס שחום ויפה.
טיימר מופעל
-
14.
מגישים חם עם סלט וטחינה.