קרואסון בשר מפורק
קרואסון בשר מפורק מפואר וקל להכנה. שילוב מושלם של בצק שמרים עלים של מעדנות עם מילוי בשר מפורק עסיסי, רך ומתובל. מנה אלגנטית וחגיגית שמחברת בין ניחוחות ביתיים למראה קולינרי מרשים.

המרכיבים ל 20 מנות:
- חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות
- ביצה
- 1 ק״ג אונטריב - מס׳ 2 או צלי כתף - מס׳ 5 או קשתית - מס׳ 9 (אסאדו)
- שליש כוס סילאן - 100 גרם
- כף וחצי אבקת קקאו - 15 גרם
- כף מלח - 20 גרם
- כפית פלפל שחור טחון - 5 גרם
- עלי ארוגולה או עלי בייבי או חסה
- בצל סגול
- סילאן
- כוסברה קצוצה
- ** אפשר מיונז כוסברה למי שאוהב
הוראות הכנה:
-
01.
ראשית נעביר את הבצק צינון של לילה במקרר.
-
02.
פורסים את הבצק על משטח עבודה נקי וחותכים למשולשים ארוכים שבסיס כל קרואסון הוא 8 ס״מ.
-
03.
מגלגלים את הקרואסון ומניחים במגש מרופד נייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-שעה או יותר ועד הכפלת נפח.
-
04.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
05.
רגע לפני הכניסה לתנור מורחים בביצה ומכניסים לתנור למשך 22/24 דק׳ ועד לצבע שחום יפה.
-
06.
מוציאים את הקרואסונים לצינון ועד להגשה - לאחר צינון יש לשמור בקופסה או שקית אטומה.
-
07.
במקביל מכינים את הבשר, ראשית מורידים ל-160 מעלות טורבו את התנור.
-
08.
מערבבים את התבלינים ביחד עד למרקם שוקולדי ומורחים את 2 גושי הבשר (חצי קילו כל גוש) מכל הצדדים - את הפעולה נעשה ישירות על הנייר אפייה.
-
09.
עוטפים בנייר אפייה כפול ורדיד אלומיניום כפול ומכניסים לתנור למשך 3.5 שעות בדיוק.
-
10.
מוציאים את הבשר לצינון של 10 דק׳ ולאחר מכן נפרק אותו לבשר מפורק - טיפ ממני ערבבו על חלק מנוזלי הבישול שנותרו בשקית לאחר הפירוק.
-
11.
טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
-
12.
מרכיבים את הקרואסון עם הירקות והסילאן ומוכן! הגישו לצד הסילאן למי שאוהב אקסטרה.