עוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים
מתכון טעים במיוחד לעוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים מבצק עלים שמרים של מעדנות!

המרכיבים ל 10-12 יחידות:
- 1 חבילה בצק עלים שמרים של מעדנות
- 200 גרם קמח שקדים
- 150 גרם אבקת סוכר
- 150 גרם חמאה רכה של תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 ביצים
- 1 כפית מחית וניל / תמצית שקדים או אמרטו (ליקר שקדים)
- חלמון ביצה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה של תנובה
- 100 גרם שקדים פרוסים קלויים
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כפית מחית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד ורך.
-
02.
מוציאים את הבצק שמרים מהמקרר, פורסים בעדינות על משטח עבודה.
-
03.
בעזרת לקקן מורחים באחידות את קרם השקדים על כל שטח הבצק.
-
04.
מגלגלים לרולדה ופורסים באופן שווה פרוסות בגודל 4 ס״מ.
-
05.
מסדרים בתבנית אפייה מלבנית את השושנים צמודות אחת לשניה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של 45 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
-
07.
קולים את השקדים בתבנית אפייה במשך 8-10 דקות בתנור ומוציאים לצינון (אפשר גם במחבת יבשה).
טיימר מופעל
-
08.
לאחר ההתפחה, מערבבים את חלמון הביצה והשמנת, מברישים את השושנים ומכניסים לתנור למשך של כ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
לאחר מכן מוציאים לצינון עד לטמפ׳ החדר.
-
10.
במקביל מכינים את הטופניג - מערבבים שמנת, אבקת סוכר ומחית וניל.
-
11.
מעבירים את השושנים לכלי ההגשה בזהירות ומורחים כפית גדושה של הטופניג על כל שושנה ומעל מפזרים שקדים קלויים.