עוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים - השף הלבן

עוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים

מתכון טעים במיוחד לעוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים מבצק עלים שמרים של מעדנות!

מאת: עומר ירדני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שושנים ממולאות בקרם שקדים

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

מרכיבים:
  • 1 חבילה בצק עלים שמרים של מעדנות
לקרם שקדים:
  • 200 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה של תנובה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל / תמצית שקדים או אמרטו (ליקר שקדים)
לפני אפייה:
  • חלמון ביצה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה של תנובה
לטופינג:
  • 100 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מחית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד ורך.

  • 02.

    מוציאים את הבצק שמרים מהמקרר, פורסים בעדינות על משטח עבודה.

  • 03.

    בעזרת לקקן מורחים באחידות את קרם השקדים על כל שטח הבצק.

  • 04.

    מגלגלים לרולדה ופורסים באופן שווה פרוסות בגודל 4 ס״מ.

  • 05.

    מסדרים בתבנית אפייה מלבנית את השושנים צמודות אחת לשניה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.

  • 07.

    קולים את השקדים בתבנית אפייה במשך 8-10 דקות בתנור ומוציאים לצינון (אפשר גם במחבת יבשה).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    לאחר ההתפחה, מערבבים את חלמון הביצה והשמנת, מברישים את השושנים ומכניסים לתנור למשך של כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    לאחר מכן מוציאים לצינון עד לטמפ׳ החדר.

  • 10.

    במקביל מכינים את הטופניג - מערבבים שמנת, אבקת סוכר ומחית וניל.

  • 11.

    מעבירים את השושנים לכלי ההגשה בזהירות ומורחים כפית גדושה של הטופניג על כל שושנה ומעל מפזרים שקדים קלויים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.