מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום

מתכון מושלם למאפה מרשים לאירוח! מאפה בצק עלים שמרים במילוי שום ומוצרלה שאפילו לא צריך לחתוך כשמגישים, פשוט תולשים!

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים למאפה אחד:

  • ראש שום
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים ראש שום בנייר כסף, מוזגים מעט שמן זית, סוגרים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    פורסים את הבצק על משטח עבודה.

  • 03.

    בקערה מניחים חמאה רכה, פטרוזיליה את השיני שום שאפינו ומעט מלח גס, מערבבים היטב עד קבלת חמאת שום רכה ונוחה למריחה.

  • 04.

    מורחים את חמאת השום מעל הבצק בשכבה דקה ואחידה

  • 05.

    מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.

  • 06.

    חותכים את הבצק לריבועים.

  • 07.

    מניחים ריבוע אחד מעל השני כמו מגדל ולאחר מכן מניחים בתבנית אינגליש קייק כך שתהיה שרשרת של ריבועים אחד אחרי השני.

  • 08.

    מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 09.

    לאחר התפחה מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה בחלק העליון.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מניחים לצינון כ-20 דקות ומחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה ומגישים כשהמאפה חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מגישים חם. תולשים ואוכלים

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)