מאפה בסגנון יווני תרד וגבינות מבצק פילו
מאפה בסגנון יווני תרד וגבינות מבצק פילו לארוחה מושלמת! מאפה משפחתי קל להכנה וטעים במיוחד.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12 מנות:
מרכיבים:
- 4 דפי פילו מופשרים
- 2 כוסות תרד טרי קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת
- 4 ביצים
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לפיזור:
- 200 גרם קשקבל מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
לטגן את הבצל בשמן זית.
-
02.
לערבב את כל הבלילה יחד.
-
03.
להשאיר מהקשקבל חצי בצד.
-
04.
לחלק כל דף ל6 קוביות.
-
05.
לסדר שתי שכבות של קוביות בתוך תבנית קאפקייקס משומנת ולהדק לבסיס אפשר לכווץ את הבצק.
-
06.
למלא בתוך הבצק מהבלילה עד כיסוי.
-
07.
לפזר מעל מעט קשקבל.
-
08.
אפשר לגזור קצת את הבצק המיותר לא חובה.
-
09.
להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל20 דק׳ אי עד השחמה.
-
10.
לאחר 15 דק׳ לתת בוסט על חימום רק למטה לעוד 5-10 דק.
הכנת? כאן מדרגים