עוגת גבינה על בסיס ברטון דובדבנים
עוגת גבינה אפויה קלאסית, קרמית וטעימה על בסיס סבלה ברטון חמאתי ורך עם דובדבנים חמצמצים להשלמת החוויה. עוגה סופר חגיגית ומאוד מאוד מרשימה
המרכיבים ל 12-15 מנות:
- 150 גרם חמאת תנובה רכה מאוד (3/4 חבילה)
- 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
- 80 גרם חלמונים (4 יחידות)
- 210 גרם קמח (כוס וחצי)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
- 300 גרם דובדבן מתוק מוקפא של סנפרוסט
- 4 חבילות גבינת נפוליאון 25% (סה"כ 900 גרם)
- 250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)
- 300 גרם ביצים (5 יחידות L)
- 50 גרם קורנפלור (4 כפות)
- כפית תמצית / מחית וניל
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
- 80 גרם אבקת פודינג וניל
- דובדבנים טריים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה רכה עם הסוכר וחלמונים.
-
02.
מוסיפים את שאר החומרים ומאחדים לבצק רך.
-
03.
משטחים את הבצק ברינג משומן בקוטר 24 ס"מ (עטוף בנייר כסף ונייר אפייה)
-
04.
מפזרים מעל הברטון את הדובדבנים ואופים ב170 מעלות טורבו כ40 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים את הברטון בצד ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל120 מעלות סטטי (חום עליון תחתון).
-
06.
בינתיים עובדים על מסת הגבינה, ומערבבים את כל החומרים יחד לתערובות חלקה.
-
07.
משמנים שנית את הרינג ומוזגים את מסת הגבינה פנימה.
-
08.
אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי עד שהעוגה רוטטת במרכז.
-
09.
מעבירים לקירור של לילה במקרר ולמחרת מחלצים את הרינג בעדינות.
-
10.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה ומזלפם מעל העוגה, מקשטים בדובדבנים טריים.