עוגת גבינה על בסיס ברטון דובדבנים | השף הלבן

עוגת גבינה על בסיס ברטון דובדבנים

עוגת גבינה אפויה קלאסית, קרמית וטעימה על בסיס סבלה ברטון חמאתי ורך עם דובדבנים חמצמצים להשלמת החוויה. עוגה סופר חגיגית ומאוד מאוד מרשימה

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל12-15 מנות:
לברטון:
  • 150 גרם חמאת תנובה רכה מאוד (3/4 חבילה)
  • 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
  • 80 גרם חלמונים (4 יחידות)
  • 210 גרם קמח (כוס וחצי)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 300 גרם דובדבן מתוק מוקפא של סנפרוסט
לעוגת גבינה:
  • 4 חבילות גבינת נפוליאון 25% (סה"כ 900 גרם)
  • 250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)
  • 300 גרם ביצים (5 יחידות L)
  • 50 גרם קורנפלור (4 כפות)
  • כפית תמצית / מחית וניל
לקישוט:
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 80 גרם אבקת פודינג וניל
  • דובדבנים טריים לקישוט
הוראות הכנה:
  • 01.

    במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה רכה עם הסוכר וחלמונים.

  • 02.

    מוסיפים את שאר החומרים ומאחדים לבצק רך.

  • 03.

    משטחים את הבצק ברינג משומן בקוטר 24 ס"מ (עטוף בנייר כסף ונייר אפייה)

  • 04.

    מפזרים מעל הברטון את הדובדבנים ואופים ב170 מעלות טורבו כ40 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    מצננים את הברטון בצד ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל120 מעלות סטטי (חום עליון תחתון).

  • 06.

    בינתיים עובדים על מסת הגבינה, ומערבבים את כל החומרים יחד לתערובות חלקה.

  • 07.

    משמנים שנית את הרינג ומוזגים את מסת הגבינה פנימה.

  • 08.

    אופים כשעה ורבע עד שעה וחצי עד שהעוגה רוטטת במרכז.

  • 09.

    מעבירים לקירור של לילה במקרר ולמחרת מחלצים את הרינג בעדינות.

  • 10.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה ומזלפם מעל העוגה, מקשטים בדובדבנים טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)