חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
בצק חמאתי פריך עליו מלית גבינה אפויה וקרמל מנוקד בארל גריי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל12-16 יחידות:
לקלתית:
- 250 גרם פתי בר טחון
- 130 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
- 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 1 מכל (200 גרם) שמנת "של פעם"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 250 גרם סוכר לבן
- 4 ביצים
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
- 50 גרם אבקת פודינג בטעם וניל
- 1 כף קורנפלור
לטופי ארל גריי:
- 140 גרם סוכר לבן
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- קורט מלח
- 1 תכולה של תיון ארל גריי
- 20 גרם חמאת תנובה
גודל תבנית: תבנית בינונית מלבנית
הוראות הכנה:
-
01.
לרוטב טופי ארל גריי:
-
02.
שמים את הסוכר בקלחת/מחבת עם תחתית עבה על להבה נמוכה/בינונית עד להמסת הסוכר.
-
03.
מחממים שמנת להקצפה במיקרוגל (לא עד רתיחה). כשהסוכר מתחיל לקבל צבע מוזהב/חום בהיר מוסיפים בהדרגה את השמנת החמימה ובוחשים היטב.
-
04.
מסירים מהלהבה ומוסיפים קורט מלח, חמאה ותוכן תיון ארל גריי ומערבבים. מצננים לפני השימוש.
-
05.
להכנת החיתוכיות:
-
06.
מחממים תנור מראש ל-150 מעלות.
-
07.
מערבבים את הפתי בר עם החמאה המומסת ומשטחים בתחתית התבנית בצורה אחידה.
-
08.
טורפים את כל מרכיבי המלית ויוצקים על הקלתית.
-
09.
אופים בחום של 150 מעלות כשעה.
-
10.
מצננים היטב בקירור, רצוי כמה שעות, יוצקים את רוטב הטופי המתובל ופורסים לחיתוכיות לאחר כ-20 דקות צינון.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים