מאפה פיצה בקובנה – מנה פריכה ומפנקת

מַאֲפֵה פִּיצָה בְּצוּרַת קוּבָּנֶה

מאפה שנאפה בתוך סיר קובנה, קיפולי בצק רכים ובתוכם מלית של פיצה, ביס שהוא חלום

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מַאֲפֵה פִּיצָה בְּצוּרַת קוּבָּנֶה

המרכיבים ל 1 מאפה:

מרכיבים לבצק הקובנה:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ו־1/2 - 2 כוסות מים פושרים
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
מרכיבים להגשה:
  • עגבניות מרוסקות
  • זיתים
מרכיבים למריחה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 50 גרם רסק עגבניות מעורבב עם כפית שום גבישי וכפית אורגנו יבש
מרכיבים לפיזור:
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
גודל תבנית: מאפה בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים וסוכר (ניתן ללוש ידנית).

  • 02.

    יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם חמאה מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.

  • 03.

    ממשיכים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך - הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.

  • 04.

    משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ־40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    לאחר 40 דקות לשים את הבצק שוב על משטח מקומח.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מחלקים אותו לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.

  • 07.

    מערבבים רסק עם חמאה מומסת ותבלינים ומורחים על העלים.

  • 08.

    מערבבים ומפזרים את פתיתי גבינות המוצרלה והפרמזן.

  • 09.

    מגלגלים כל חלק לרולדה מהודקת וחותכים לשושנים (כ־6 חתיכות סה"כ), משמנים בחמאה סיר בינוני של ג'חנון/קובנה ומניחים בצפיפות את השושנים - החיתוך מופנה כלפי מעלה - מכסים ומתפיחים כ־25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כחצי שעה כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה כ־6 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.