מַאֲפֵה פִּיצָה בְּצוּרַת קוּבָּנֶה
מאפה שנאפה בתוך סיר קובנה, קיפולי בצק רכים ובתוכם מלית של פיצה, ביס שהוא חלום

המרכיבים ל 1 מאפה:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ו־1/2 - 2 כוסות מים פושרים
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- עגבניות מרוסקות
- זיתים
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 50 גרם רסק עגבניות מעורבב עם כפית שום גבישי וכפית אורגנו יבש
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים וסוכר (ניתן ללוש ידנית).
-
02.
יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם חמאה מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.
-
03.
ממשיכים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך - הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.
-
04.
משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ־40 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר 40 דקות לשים את הבצק שוב על משטח מקומח.
טיימר מופעל
-
06.
מחלקים אותו לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
-
07.
מערבבים רסק עם חמאה מומסת ותבלינים ומורחים על העלים.
-
08.
מערבבים ומפזרים את פתיתי גבינות המוצרלה והפרמזן.
-
09.
מגלגלים כל חלק לרולדה מהודקת וחותכים לשושנים (כ־6 חתיכות סה"כ), משמנים בחמאה סיר בינוני של ג'חנון/קובנה ומניחים בצפיפות את השושנים - החיתוך מופנה כלפי מעלה - מכסים ומתפיחים כ־25 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כחצי שעה כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה כ־6 דקות נוספות.
טיימר מופעל