פפנאש- סופגניות גבינה רומניות

פפנאש הוא אחד הקינוחים הכי אהובים במטבח הרומני – סופגניות קטנות מבצק גבינה רך ואוורירי, שנעשות בלי שמרים ובלי התפחה. במתכון של בתיה שורק, משתמשים בגבינה לבנה 5% של תנובה, שמעניקה לבצק טעם עשיר ומרקם רך מבפנים וזהוב מבחוץ. הן מוגשות בצורה המסורתית: טבעת סופגניה עם כדור קטן מעל, שמנת חמוצה קרירה ורוטב פירות יער חמצמץ־מתוק שנשפך מלמעלה כמו קסם. זהו קינוח חגיגי, מהיר להכנה ויפהפה במיוחד – מושלם לשולחן החג או כפינוק מתוק בסוף ארוחה חמה.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פפנאש – סופגניות גבינה לבנה רומניות עם שמנת חמוצה ורוטב פירות יער.

המרכיבים ל 8 יחידות:

מצרכים - פפנאש:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר
  • גרדה מחצי לימון
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקית אפיה
טיגון:
  • שמן קנולה
רוטב פירות יער:
  • 300 גרם לקט פירות יער סנפרוסט
  • 1/3 כוס סוכר
  • מיץ מלימון 1 סחוט
  • 1/3 כוס מים
שמנת חמוצה:
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה (כל אחוז שמתחשק) מעורבבת היטב

הוראות הכנה:

אופן הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל המצרכים היטב בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה, אם מרגישים שהבצק עדיין ממש רטוב מוסיפים כף/ שתי כפות קמח (הבצק צריך להיות רך, לא קשה). נותנים לו מנוחה של רבע שעה.

    שלב 1 מצרכים: ביצים, שמנת חמוצה תנובה, גבינה לבנה תנובה, לימון שלם, סוכר וקמח.
  • 02.

    בינתיים מכינים רוטב פירות יער: בקלחת מחממים העל יחד, על אש נמוכה ומידי פעם מערבבים, עד לצמצום וקבלת מרקם רבתי אך מעט נוזלי, במידה וחסר נוזל מוסיפים מעט מים, כל פעם קצת.

טיגון:

  • 01.

    מחלקים את הבצק לשתי שקיות זילוף וחותכים חור בקוטר של בערך 2.5 ס"מ.

  • 02.

    מזלפים על גבי קוביות נייר אפייה, טבעות קטנות, ובסוף הזילוף גוזרים עם מספרים את הבצק, לניתוק.

    מזלפים על גבי קוביות נייר אפייה, טבעות קטנות, ובסוף הזילוף גוזרים עם מספרים את הבצק, לניתוק.
  • 03.

    יוצרים 8 טבעות.

  • 04.

    מחממים שמן בגובה בינוני – נמוך (כלומר לא עמוק מידי),

  • 05.

    מניחים את נייר האפייה וכאשר הנייר מתנק מושכים אותו, ודואגים להפוך את הטבעות לטיגון והזהבה יפה.

  • 06.

    במקביל מזלפים 8 כדורים קטנים ישירות לשמן, נעזרים במספרים לחתוך אותם, וגם אותם מטגנים להזהבה יפה, שימו לב שהם קטנים יותר ומטגנים מהר יותר.

הרכבה:

  • 01.

    מניחים טבעת על צלחת, מעליה שמנת חמוצה ומעליה רוטב פירות יער, במרכז מניחים כדור קטן, שוב שמנת חמוצה ומעל פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

    מניחים טבעת על צלחת, מעליה שמנת חמוצה ומעליה רוטב פירות יער, במרכז מניחים כדור קטן, שוב שמנת חמוצה ומעל פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

שאלות - תשובות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.