פפנאש- סופגניות גבינה רומניות
פפנאש הוא אחד הקינוחים הכי אהובים במטבח הרומני – סופגניות קטנות מבצק גבינה רך ואוורירי, שנעשות בלי שמרים ובלי התפחה. במתכון של בתיה שורק, משתמשים בגבינה לבנה 5% של תנובה, שמעניקה לבצק טעם עשיר ומרקם רך מבפנים וזהוב מבחוץ. הן מוגשות בצורה המסורתית: טבעת סופגניה עם כדור קטן מעל, שמנת חמוצה קרירה ורוטב פירות יער חמצמץ־מתוק שנשפך מלמעלה כמו קסם. זהו קינוח חגיגי, מהיר להכנה ויפהפה במיוחד – מושלם לשולחן החג או כפינוק מתוק בסוף ארוחה חמה.
המרכיבים ל 8 יחידות:
- 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1 ביצה
- 3 כפות סוכר
- גרדה מחצי לימון
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 שקית אפיה
- שמן קנולה
- 300 גרם לקט פירות יער סנפרוסט
- 1/3 כוס סוכר
- מיץ מלימון 1 סחוט
- 1/3 כוס מים
- 1 גביע שמנת חמוצה תנובה (כל אחוז שמתחשק) מעורבבת היטב
הוראות הכנה:
אופן הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את כל המצרכים היטב בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה, אם מרגישים שהבצק עדיין ממש רטוב מוסיפים כף/ שתי כפות קמח (הבצק צריך להיות רך, לא קשה). נותנים לו מנוחה של רבע שעה.
-
02.
בינתיים מכינים רוטב פירות יער: בקלחת מחממים העל יחד, על אש נמוכה ומידי פעם מערבבים, עד לצמצום וקבלת מרקם רבתי אך מעט נוזלי, במידה וחסר נוזל מוסיפים מעט מים, כל פעם קצת.
טיגון:
-
01.
מחלקים את הבצק לשתי שקיות זילוף וחותכים חור בקוטר של בערך 2.5 ס"מ.
-
02.
מזלפים על גבי קוביות נייר אפייה, טבעות קטנות, ובסוף הזילוף גוזרים עם מספרים את הבצק, לניתוק.
-
03.
יוצרים 8 טבעות.
-
04.
מחממים שמן בגובה בינוני – נמוך (כלומר לא עמוק מידי),
-
05.
מניחים את נייר האפייה וכאשר הנייר מתנק מושכים אותו, ודואגים להפוך את הטבעות לטיגון והזהבה יפה.
-
06.
במקביל מזלפים 8 כדורים קטנים ישירות לשמן, נעזרים במספרים לחתוך אותם, וגם אותם מטגנים להזהבה יפה, שימו לב שהם קטנים יותר ומטגנים מהר יותר.
הרכבה:
-
01.
מניחים טבעת על צלחת, מעליה שמנת חמוצה ומעליה רוטב פירות יער, במרכז מניחים כדור קטן, שוב שמנת חמוצה ומעל פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.