גאלט בטטה וגבינת פרומעז עם בצק פילאס – מתכון קל ומהיר | מעדנות

גאלט – מאפה פילאס בטטה וגבינות

מתכון מהיר ופשוט להכנה. מילוי מפתיע של גבינת עיזים – פרומעז ובצק פילאס מושלם
מתאים לארוחת בראנץ' מפנקת או סתם ככה באמצע השבוע לארוחת ערב

מאת: ניצן ירדן סוסיד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גאלט – מאפה פילאס בטטה וגבינות
צילום: ניצן ירדן סוסיד

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • חבילת בצק פילאס מעדנות
  • 3 בטטות פרוסות דק
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
  • 1 גליל גבינת פרומעז
  • 2 כפות טימין טרי
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
להברשה:
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות, מסמנים עיגול גדול וחותכים.

  • 02.

    מחממים תנור ל 200 מעלות.

  • 03.

    מסדרים עיגולים של גבינת פרומעז.

  • 04.

    מפזרים את פרוסות הבצל הסגול.

  • 05.

    עורכים מעל הבצל בצורת מניפה את עיגולי הבטטה.

  • 06.

    מברישים את הבטטה בשמן זית. מפזרים מעל טימין, מלח אטלנטי צ'ילי פלפל שחור. ומעל הכל מזלפים דבש.

  • 07.

    מקפלים את קצות הבצק פנימה לכיוון הבטטות. ומברישים בביצה.

  • 08.

    חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.

  • 09.

    אופים כ-20 דקות, עד שהבטטות צלויות מעט והבצק זהוב ואפוי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.