גאלט – מאפה פילאס בטטה וגבינות
מתכון מהיר ופשוט להכנה. מילוי מפתיע של גבינת עיזים – פרומעז ובצק פילאס מושלם
מתאים לארוחת בראנץ' מפנקת או סתם ככה באמצע השבוע לארוחת ערב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ניצן ירדן סוסיד
המרכיבים ל8 מנות:
מרכיבים:
- חבילת בצק פילאס מעדנות
- 3 בטטות פרוסות דק
- 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
- 1 גליל גבינת פרומעז
- 2 כפות טימין טרי
- 3 כפות דבש
- 4 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
להברשה:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות, מסמנים עיגול גדול וחותכים.
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
-
03.
מסדרים עיגולים של גבינת פרומעז.
-
04.
מפזרים את פרוסות הבצל הסגול.
-
05.
עורכים מעל הבצל בצורת מניפה את עיגולי הבטטה.
-
06.
מברישים את הבטטה בשמן זית. מפזרים מעל טימין, מלח אטלנטי צ'ילי פלפל שחור. ומעל הכל מזלפים דבש.
-
07.
מקפלים את קצות הבצק פנימה לכיוון הבטטות. ומברישים בביצה.
-
08.
חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
-
09.
אופים כ-20 דקות, עד שהבטטות צלויות מעט והבצק זהוב ואפוי.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים