מתכון מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן | השף הלבן

מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן

אם גם לכם הגשם שירד היום עשה לכם חשק למרק, יש לנו מתכון מושלם עבורכם!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם קישואים שמנת ופרמז'ן

המרכיבים ל 4 מנות:

  • שמן זית
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 7 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות, ללא הגרעינים
  • 1 כף עלי בזיליקום קצוץ
  • גבינת גביע פרמז'ן של תנובה
  • מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • קארי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר בינוני.

  • 02.

    מוסיפים את 7 הקישואים עם הבצל הירוק ומתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח גס.

  • 03.

    מאדים לעוד דקה תוך ערבוב ומוסיפים מים כ-2 ס"מ מעל הקישואים, מרתיחים ומבשלים על להבה בינוניות 10 דקות, מוסיפים כף בזיליקום קצוץ ומבשלים לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    טוחנים את המרק: המרקם צריך להיות מעט סמיך. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים עוד קצת.

  • 05.

    פותחים פתח קטן במיכל השמנת.

  • 06.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומקפיצים את קוביות הקישואים הקטנות ופרוסות השום, בתיבול של מעט פלפל שחור גרוס ל4-5 דקות. מוציאים את קוביות הקישואים עם כף רשת ומצננים על נייר סופג. צבעם יהיה חום מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מחלקים את המרק לקערות ומעל יוצקים את השמנת המתוקה מבעד הפתח הקטן שבמיכל ויוצרים איור של שמנת על המרק, בערך בכמות של כף.

  • 08.

    מעל מפזרים מקוביות הקישואים המוקפצים וקורט קטן של קארי. מעל מפזרים כף של גבינת פרמז'ן ומגישים חם.  

הכנת? כאן מדרגים
(164)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.