מתכון מרק קרם בטטה ותפוזים | השף הלבן

מרק קרם בטטה ותפוזים

מתכון מקורי למרק בטטה בנגיעות קלות של תפוז

מאת: השף אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם בטטה ותפוזים

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק”ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 3 כפות גדושות של אבקת מרק פרווה
  • מלח לטעם
  • פלפל לטעם
  • 100 גרם חמאת "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים במעט שמן את הבצל והבטטה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, יוצקים כ -

  • 02.

    5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ -  20 דקות עד שהבטטה רכה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מעבירים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ  - 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נבלעת לתוך המרק, ללא יצירת שכבת שומן .  

הכנת? כאן מדרגים
(129)