מרק קרם בטטה ותפוזים
מתכון מקורי למרק בטטה בנגיעות קלות של תפוז
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ק”ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות
- 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 3 כפות גדושות של אבקת מרק פרווה
- מלח לטעם
- פלפל לטעם
- 100 גרם חמאת "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים במעט שמן את הבצל והבטטה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, יוצקים כ -
-
02.
5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ - 20 דקות עד שהבטטה רכה.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ - 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נבלעת לתוך המרק, ללא יצירת שכבת שומן .
הכנת? כאן מדרגים