מרק פיטריות וארטישוק ירושלמי
טעם עשיר של ארטישוק ירושלמי עוטף את המרק הנפלא הזה, שאין מוצלח ממנו לערבים קרים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 3-6 כפות שמן שומשום
- 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים - חתוכים לקוביות
- 240 גרם ארטישוק ירושלמי - חתוכים לקוביות
- 1 כף שום כתוש
- 1 חב' פטריות שיטאקי - חתוכות לרצועות
- 1 חב' פטריות שמפיניון - חתוכות לרצועות
- 1 חב' פטריות יער -- חתוכות לרצועות
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% של השף הלבן
- כפית שטוחה של אגוז מוסקט טחון
- מעט גבינת פרמזן קולקשן מגורדת
- פלפל שחור
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
אופן
-
02.
מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל כ-2 דקות ומוסיפים את התפוח אדמה והארטישוק הירושלמי וממשיכים ל-3 דקות טיגון נוסף. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים טוב ומוסיפים את הפיטריות.
טיימר מופעל
-
03.
מטגנים הכל על אש גבוהה כ-5 דקות נוספות ואז מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה התכולה בסיר ומוסיפים את מיכל השמנת. מביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
-
05.
מערבבים שוב טוב ומורידים מהאש.
-
06.
טוחנים במעבד מזון ידני (בתוך הסיר). הגשה אפשר להוסיף מעט קרוטונים למעלה ופרוסות דקות של פרמזן
הכנת? כאן מדרגים