מתכון מרק עוף צח עם כיסני בשר | השף הלבן

מרק עוף צח עם כיסוני בשר

מרק עוף צח עם כיסוני בשר

מאת: יהודית אביב
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עוף צח עם כיסוני בשר

המרכיבים ל5 מנות:

החומרים לכיסונים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • כ- 0.5 כוס מים מהברז
  • קורט מלח
החומרים למלית
  • 250 גרם בשר טחון טרי
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט מאוד אגוז מוסקט
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן אגוזי מלך קצוצים דק.
חומרים למרק
  • חלקי עוף נקיים ושטופים (אפשר גב או גרונות כי זה רק לטעם).
  • 2 גזרים חתוכים לטבעות
  • 2 קישואים חתוכים לטבעות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • עלי סלרי לטעם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 0.25 כוס שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הבצק:

  • 02.

    לשים בקערה קמח, ביצה ומלח. 

  • 03.

    להוסיף תוך כדי לישה את המים עד שמתקבל בצק רך ונוח שלא נדבק לידיים. הכנת המלית

  • 04.

    לחמם על מחבת רחבה שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה. 

  • 05.

    להוסיף את הבשר ולפורר אותו בעזרת מזלג. כל הזמן לערבב עד שמשנה את צבעו לחום. 

  • 06.

    להוסיף תבלינים. לכבות את האש ולהוסיף פטרוזיליה ואגוזים. להניח בצד עד שמתקרר. הכנת הכיסנים:

  • 07.

    על משטח מקומח לרדד את הבצק דק לעלה בעובי של 1-2 מ"מ. 

  • 08.

    בעזרת חותכן לקרוץ עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ.

  • 09.

    לשים כפית מהמלית, למרוח את הקצוות בחלבון ביצה ולסגור לחצי. להדק היטב בעזרת שתי אצבעות. טיפ:ניתן להכין את הכיסונים מבעוד מועד, לבשלם במי מלח כ- 1/4 שעה, לסנן ולהקפיא. לפני ההגשה לחמם בתוך המרק.הערה: אחרי מילוי הכיסונים, לשים אותם על משטח מקומח היטב כדי שלא יידבקו וייקרעו. לא לשים אותם אחד על השני!! הכנת המרק

  • 10.

    לשים בסיר גדול את כל הירקות ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי. 

  • 11.

    להוסיף תבלינים ולבשל עוד חצי שעה או עד שנראה שהמרק טעים ומוכן. 

  • 12.

    להוציא מהמרק את עלי הסלרי ואת חלקי העוף (אם החלקים אכילים אפשר לקצוץ אותם ולהוסיף למרק). להוסיף את הכיסנים ולבשל עוד 20 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון למרק עוף צח עם כיסוני בשר שיעשה את העבודה. אם נתקלים בשוק בירק מעניין או משובח במיוחד, ניתן להוסיף אותו לרשימת המרכיבים. מותר ואפילו מומלץ לאלתר.

הכנת? כאן מדרגים
(28)