מתכון מרק עגבניות צלויות עשיר ושמנת - פשוט לבשל ולהתאהב | השף הלבן

מרק עגבניות צלויות ושמנת

מרק עגבניות עשיר עם טעמים עמוקים. מתכון שישדרג לכם את ארוחת הערב בימים קרירים

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון מרק עגבניות צלויות ושמנת
צילום: בן יוסטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2 ק"ג עגבניות בשלות חצויות
  • 6 ענפי טימין טריים
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף דבש
  • פלפל שחור לפי טעם
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 2 ענפי בזיליקום
להגשה:
  • 4-6 כפות שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 8 עלי בזיליקום קטנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    על תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את הבצל ואת שיני השום. מניחים מעל את העגבניות החצויות עם החלק החתוך כלפי מטה. מפזרים מעל ענפי טימין ומזלפים שמן זית. מתבלים במלח, דבש ופלפל שחור. מעבירים לתנור החם לשעה וחצי, עד שהעגבניות מאבדות את רוב הנוזלים.

  • 03.

    מוציאים מהתנור, נפטרים מהטימין ומעבירים את כל תכולת התבנית לסיר בינוני. מוסיפים מים ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מורידים מהאש וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת ואת הבזיליקום ומחזירים לאש גבוהה לרתיחה נוספת.

  • 04.

    מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה כ15 דקות נוספות להטמעת טעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוציאים את ענפי הבזיליקום וסוחטים היטב בעזרת מסננת קטנה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    להגשה: יוצקים את המרק החם לצלחת עמוקה אישית, מזלפים מעל כף שמנת, מניחים 2 עלי בזיליקום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.