מתכון מרק כרובית כתום | השף הלבן

מרק כרובית כתום

את המרק הנהדר הזה, שיש בו שפע טעמים ושמץ חריפות, אכלתי במסעדת "צל תמר" בעמק הירדן ולא נחתי עד שהשגתי את המתכון. ב"צל תמר" מכינים את המרק מכרובית טרייה, אני קיצרתי הליכים והשתמשתי בשקית של כרובית מוקפאת.

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק כרובית כתום
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3 כפות שמן (אני משתמשת בשמן חמניות)
  • 1 בצל בינוני (125 גרם) קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 800 גרם כרובית מוקפאת "סנפרוסט" (רצוי מופשרת או מופשרת למחצה)
  • ½ בטטה קטנה (75 גרם) פרוסה
  • 1 גזר קטן (50 גרם) פרוס
  • 75 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קטן (75 גרם) חתוך לקוביות
  • 1.75 ליטר (7 כוסות) ציר ירקות
  • ¼ כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • ¼ כפית כמון טחון
  • 2 כפיות דבש
  • מלח
  • מיץ מ־½ לימון בינוני
לעיטור ולהגשה:
  • פרוסות שקדים קלויות
  • עירית קצוצה
  • פלחי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים שום וסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך 3 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב במשך 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לסיר את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    טוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק. מוסיפים תבלינים ודבש ומתבלים במלח לפי הטעם. מבשלים במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים את התיבול. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעטרים כל מנה בפרוסות שקדים ובעירית קצוצה ומגישים עם פלח לימון שאותו סוחטים לתוך המרק לפני האכילה.

הכנת? כאן מדרגים
(10)