מרק ירקות עם שמנת
מרק ירקות בגרסה עשירה וחלבית, מנה מחממת מושלמת לארוחות ערב בימי חורף קרירים, מתאימה גם לבשלנים מתחילים
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס סלרי אמריקאי קצוץ
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
- 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 כוסות חלב תנובה קר
- 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל
- 1 כף קמח
- 30 גרם חמאת תנובה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 6 כוסות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים גבינת קולאז’ קשקבל במגרדת.
-
02.
מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל היבש ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.
-
03.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הקישואים וממשיכים לאדות. לבסוף מוסיפים את הבטטה ותפוחי האדמה.
-
05.
מוסיפים את החלב ואת המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות או עד ריכוך הירקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את גבינת הקשקבל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את השמנת, מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
טיימר מופעל
-
08.
מקשטים בפטרוזיליה ובבצל הירוק הקצוצים ומגישים.
-
09.
הערה: ניתן לחמם את המרק לפני ההגשה, אך יש להקפיד לא להרתיח בשנית כדי לא לפגוע במרקם השמנת. אין לערבב את המרק לעיתים תכופות על מנת לא לפגוע בירקות.
-
10.
הצעת הגשה: אפשר להגיש את המרק על מצע של קוסקוס.