מרק יוגורט ומלפפונים קר | השף הלבן

מרק יוגורט ומלפפונים קר

תענוג טעים ומרענן עם הרבה עשבי תבלין. מוגש בתוספת גבינת פטה מפוררת, גרגרי תירס מתוק, קוביות מלפפונים ומעל וגם צנימים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

המרכיבים ל6:

  • 5 מלפפונים מקולפים
  • 2 כוסות ריוויון תנובה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום, מקולפת
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • ½ כוס תערובת עשבי תבלין (נענע, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה, עירית)
  • ½ כפית חומץ בן יין/ בלסמי
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
  • פיראוס פטה עזים או כבשים פיראוס, מפוררת
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
  • גרגרים מ-1 קלח תירס
  • עלי שמיר
  • חופן קרוטנים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt; margin-bottom:0cm;margin-left:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-add-space:auto; text-align:right;text-indent:-

  • 02.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 03.

           בעזרת סכין חדה או מעבד מזון, חותכים את המלפפונים לקוביות.

  • 04.

    0pt; margin-bottom:0cm;margin-left:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-add-space:auto; text-align:right;text-indent:-

  • 05.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 06.

    0pt; margin-bottom:0cm;margin-left:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-add-space:auto; text-align:right;text-indent:-

  • 07.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 08.

           מניחים בקערה של מעבד מזון קוביות מלפפונים, ריוויון, מיץ לימון, שן שום, בצל ירוק, עשבי תבלין, חומץ ושמן זית ומעבדים לתערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

  • 09.

    0pt; margin-bottom:0cm;margin-left:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-add-space:auto; text-align:right;text-indent:-

  • 10.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 11.

    0pt;mso-add-space: auto;text-align:right;text-indent:-

  • 12.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 13.

           מחלקים את המרק לקעריות הגשה. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת, קוביות מלפפון, גרגרי תירס, עלי שמיר וקרוטנים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)