מרק ברוקולי ואפונה עם שמנת
משדרגים את אוסף המרקים עם מרק ברוקולי מיוחד עם שדרוג של אפונה ושמנת. מתכון חובה לכל אוהבי המרקים (לא משנה מה מזג האוויר!)
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בן יוסטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 ליטר מים
- 1 כף מלח
- חבילת ברוקולי "סנפרוסט"
- 1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות של 1ס"מ
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 2 בצל ירוק פרוס דק
- 1 ו-1/2 כוסות אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
- 20 גרם חמאה קרה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- קורט פלפל שאטה גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף גרידת לימון או ליים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני גדול מרתיחים את המים.
-
02.
מפרידים את הברוקולי לפרחים, וחותכים לפרוסות דקות.
-
03.
כאשר המים ברתיחה מוסיפים את המלח ואת הברוקולי, שום, בצל ירוק ואפונה. מבשלים 5 דקות ומוציאים כ-10 פרחי ברוקולי קטנים, שומרים בצד. ממשיכים לבשל על להבה בינונית את יתר הרכיבים בסיר עד לריכוך מלא של תפוח האדמה (כ-15 דקות).
טיימר מופעל
-
04.
מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה וטוחנים למרקם חלק יסודי בעזרת בלנדר מוט. מחזירים על אש גבוהה ומוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול במידת הצורך
-
05.
מחזירים את פרחי ברוקולי השלמים ומתבלים במעט פלפל שאטה.
-
06.
יוצקים לצלחת הגשה אישית עמוקה , מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט גרידת לימון.
הכנת? כאן מדרגים