מרק אפונה קרמי וטבעוני
מתכון של דור משה למרק אפונה ביתי ומפנק במיוחד. הבישול הארוך של האפונה הופך אותה לרכה וקרמית, וכך ללא מוצרי חלב מתקבל מרק נהדר עם מרקם קטיפתי.
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4-6:
- 1 חבילת אפונה יבשה (500 גרם)
- 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח, פלפל שחור
- 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE "
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את האפונה היבשה בקערה גדולה מלאה במים ומשרים למשך הלילה.
-
02.
למחרת שוטפים היטב את האפונה ומעבירים לסיר גדול יחד עם הגזרים. ממלאים במים כך שהמים מכסים ועוברים מעט את גובה האפונה. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים במשך שעה ורבע, עד שהאפונה מתרככת ומתחילה להתפרק. מידי פעם מערבבים, ומוסיפים מים במידת הצורך.
-
03.
במקביל, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מטגנים למשך שלוש דקות נוספות. מוסיפים את הבצל המטוגן למרק וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
-
04.
להגשה, מזלפים מעט ממעדן הסויה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים