שבלול פילו במילוי גבינות - פריך וטעים | השף הלבן

שבלול פתוח של פילו במילוי גבינה ובטטה

מאפה פילו פריך ונפלא שמשלב מתקתקות של בטטה עם מליחות בולגרית בתיבול ים תיכוני

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו אישי עם גבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 6 עלי פילו מעדנות מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 1/4 כוס שמן זית או חמאת "תנובה" מומסת להברשה
למילוי:
  • 1 בטטה קלופה חתכה לקוביות בגודל 1 סמ"ר
  • 1 מיכל מלית למאפים 9% "השף הלבן"
  • 150 גרם בולגרית פיראוס 5% מפוררת
  • 2 כפיות עלי תימין
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • לזרייה: חופן זעים כמו זרעי דלעת, זרעי חמניה, שומשום, פרג (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את קוביות הבטטה על צלחת גדולה ומבשלים במיקרו כ 8 דקות עד שהבטטה רכה. לחילופין אפשר לפזר את קוביות הבטטה בתבנית ולאפות כ-15 דקות בתנור מחומם ל-200 מעלות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מעבירים לקערה גבינה למאפים, בולגרית, תימין, מרווה, אגוז מוסקט ופלפל לבן ומערבבים.

  • 03.

    הרכבה: מברישים את עלי הפילו בשמן ובעזרת סכין חדה חותכים כל אחד ל-4 פסים שווים. עורמים אותם אחד על השני והופכים כך שהצד המשומן כלפי מטה. שמים שורת מילוי במרכז כל פס, מרימים את שוליו ומגלגלים לשבלול כשהגבינה החשופה כלפי מעלה. מעבירים לתבנית.

  • 04.

    בוזקים זרעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.