שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק

מארחים לבראנץ' בסוף השבוע הקרוב? בואו להכין שבלולי פיצה משגעים שגם הילדים והגם המבוגרים יאהבו!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 8 לחמניות שבלולים:

לבצק:
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • כפית וחצי (10 גרם) מלח
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 1 כוס + 2 כפות (275 מ"ל) מים פושרים
למילוי:
  • 200-250 גרם רוטב עגבניות (קנוי או ביתי)
  • 5 פרוסות גבינת טל העמק
  • 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת "collection"
לזיגוג:
  • 2-3 כפות שמן זית
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ (או תבנית תנור)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים ולשים במשך 10-15 דקות עד שמתקבלת בצק אחיד, חלק ונעים למגע.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.

  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים גם את החלק העליון שלו.

  • 04.

    מרדדים למלבן בעובי 1-2 ס"מ.

  • 05.

    מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומשאירים 1 ס"מ בשוליים.

  • 06.

    מסדרים פרוסות גבינה בחצי התחתון של הבצק המרודד, על גבי הגבינה.

  • 07.

    מגררים פרמג'אנו רג'יאנו על כל המלבן.

  • 08.

    מקפלים את הבצק כמו ספר (כך שהמלית בעצם מוחבאת בין 2 שכבות בצק) ומסובבים כך שקו תפר הקיפול יהיה מאונך לגוף.

  • 09.

    מקמחים עוד קצת את משטח העבודה וממשיכים לרדד עוד קצת, לעובי 1-2 ס"מ.

  • 10.

    בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים ל-8 רצועות.

  • 11.

    מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 12.

    מכסים ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהשבלולים תופחים וכמעט מכפילים את נפחם.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 13.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 14.

    מברישים את השבלולים התפוחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור.

  • 15.

    אופים במשך 18-22 דקות או עד שהשבלולים זהובים ויציבים למגע.

    טיימר מופעל
    00:22:00
  • 16.

    מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית.

  • 17.

    מצננים כמה דקות (רק שלא יהיה רותח) ומגישים חם.

  • 18.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.