קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר | השף הלבן

קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר

קרקרים פריכים וטעימים שמכינים בקלי קלות עם לאבנה, שמן זית ושומשום. נשנוש מושלם!

מאת: איתמר הראל ואייל שמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרקר עם לאבנה, שמן זית וזעתר
צילום: איתמר הראל ואייל שמיר עיצוב: איתמר הראל ואייל שמיר

המרכיבים ל מספר יחידות:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/4-1/2 כוס מים
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 ביצה
לקישוט:
  • שומשום / שומשום שחור/ מלח גס
  • לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים למעבד מזון או למיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא פירורית. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה.

  • 02.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 סנטימטר וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

  • 03.

    מסגרים את העיגולים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מזלג יוצרים נקבים קטנים בעיגולי הבצק על מנת שלא יתפחו בתנור.

  • 04.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור ולבן.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור ומצננים את הקרקרים במשך מספר דקות. לאחר מכן מורחים לאבנה עם שמן זית וזעתר של פיראוס על ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.