קריטופטס - משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית | השף הלבן

קריטופטס – משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית מעודנת

גרסה צמחונית לקריטופטס עם חצילים, פטריות ובולגרית מעודנת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קריטופטס - משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/3 כוס שמן זית להברשה
למילוי:
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו או מעורב
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 150 גרם פטה כבשים 5% או 20% "פיראוס", מפוררת
  • לזרייה: פרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים חצילים ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שכל הירקות רכים. מסיפים פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים פטה, טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    פורסים דף פילו, מברישים בשמן זית או חמאה ומניחים עליו דף פילו שני. חותכים בעזרת סכין ל-3 פסים שווים ברוחבם.

  • 04.

    מניחים כף גדושה מילוי בתחילת כל פס ומקפלים למשולש קטן. ממשיכים לקפל את רצועת הבצק עם המילוי בכל פעם למשולש בכיוון אחר. מניחים בתבנית.

  • 05.

    זורים פרג על המשולשים ואופים 25 דקות עד השחמה. מגישים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.