קרואסון מסקרפונה פסטו ופטריות – מתכון לקוראסון ביתי | השף הלבן

קרואסון מסקרפונה, פסטו ופטריות

מתכון לקרואסוני חמאה ביתיים קלים להכנה עם מילוי מושלם של פסטו, פטריות שמפיניון ומסקרפונה

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרואסון מסקרפונה, פסטו ופטריות
צילום: לירן קפל עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל20 יחידות:

מצרכים לבצק:
  • 3.5 כוסות של קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה חתוכה לקוביות
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 0.5 כף מלח
  • 1 כוס חלב "תנובה" פושר
מצרכים למלית:
  • 2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 צנצנת פסטו "אוליביה"
  • 1 כוס פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב "תנובה"
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים עם כף.

  • 02.

    יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את הביצים, המלח והחלב הפושר.

  • 03.

    מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את החמאה בהדרגה.

  • 04.

    ממשיכים ללוש עד לבצק אחיד.

  • 05.

    עוטפים את הבצק בקערה מכוסה ניילון ומכניסים להתפחה בקירור, כ- 6 שעות.

  • 06.

    על משטח מקומח לשים שוב את הבצק ומחלקים לשני חלקים.

  • 07.

    מרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי של 1 ס"מ.

  • 08.

    מורחים כל עלה במסקרפונה, פסטו ומפזרים פטריות.

  • 09.

    חותכים למשולשים בעזרת חותכן פיצה ומגלגלים לקרואסון מניחים במרווחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 10.

    מתפיחים שוב כחצי שעה.

  • 11.

    מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט פרמזן ומלח גס

  • 12.

    אופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)