קנלוני עשיר, תרד ופטריות
קנלוני עשיר בגבינות, תרד ופטריות.
המרכיבים ל6:
- חבילת קנלוני
- קופסת רסק עגבניות בינונית
- 1 שמנת השף הלבן לבישול ואפייה
- רבע כוס יין לבן
- 1 שקית פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 200 גרם גבינת פטה עיזים
- 1 גבינת קוטג' 5% או 9%
- 1 בצל
- 2 שיני שום כתושות או קובייה קפואה
- 1 שקית תרד קפואה טחונה, מופשרת ומסוננת
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות שטופות היטב
- 2 כפות שמן קנולה לטיגון
- מלח
- פלפל
- 1 קוביית בזיליקום קפוא או כעשרה עלים קצוצים טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל - 180 מעלות, משמנים תבנית אפייה מזכוכית שתתאים לכמות הקנלוני בקופסה.
-
02.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל קצוץ דק ומזהיבים מעט. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות או קוביות ומזהיבים גם אותן, מוסיפים את התרד ומערבבים הכל יחד, מוסיפים את הבזיליקום, השום, מלח ופלפל, מאפשרים לבלילה להתבשל מבלי להישרף. מכבים ומצננים.
-
03.
בסיר נפרד מחממים מעט את השמנת ומוסיפים את רסק העגבניות להתבשל על אש נמוכה. מוסיפים מלח, פלפל ורבע כוס יין לבן. מרתיחים מעט ומכבים. מוודאים תוך כדי ערבוב שלא נשרף.
-
04.
מערבבים בקערה את תערובת התרד והפטריות שהצטננה עם קופסת קוטג' וגבינת פטה מגוררת עד שכל החומרים נטמעים יחד, ממלאים כל קנלוני בתערובת ומסדרים על התבנית בשורות.
-
05.
יוצקים מלמעלה את רוטב השמנת והעגבניות כך שיכסה היטב את כל הפסטה, מעטרים בנדיבות עם פתיתי המוצרלה ומכניסים לתנור לכחצי שעה.