קמטוטי פילו - מאפה מיוחד וטעים! | השף הלבן

קמטוטי פילו

מאפה פילו מדליק ממולא בתרד וגבינות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קמטוטי פילו
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 8 עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי הוראות יצרן
  • 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד קפואים של סנפרוסט, מסוננים מנוזלים או עלים טריים
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 חבילה (100 גרם) גבינת גלעד-קצ'קבל תנובה
  • 1/2 גליל (100 גרם) גבינת פרומעז תנובה
  • 1/2 קופסה (125 גרם) פטה עזים/כבשים או בולגרית פיראוס, מסוננות מנוזלים
  • 1 ביצה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • תרסיס שמן או 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח גס (אם רוצים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את עלי התרד לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השום.

  • 02.

    מגררים את גבינת הקצ'קבל בפומפייה גסה וחותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט בצק הפילו והשמן, ומערבבים היטב.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.

  • 04.

    מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהצד הרחב פונה אליכם, ומשמנים בתרסיס או במברשת טבולה בשמן. חשוב שכל פני הבצק יהיו משומנים, כדי שיהיה קל לקמט אותו.

  • 05.

    אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, כמו אקורדיון, עד שמתקבלת צורה של פפיון.

  • 06.

    אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית, ומקרבים גם אותן זו אל זו, תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה הדומה לשבשבת עם 4 כנפיים .

  • 07.

    מקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה ומניחים במרכז המאפה 2 כפות גדושות מהמילוי. מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי, ליצירת כדור. הופכים את הכדור ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.

  • 08.

    משמנים את המאפים בתרסיס או במברשת – חשוב לשמן היטב את כל הבצק, כדי שלא יתייבש ומתבלים במעט מלח גס (הביאו בחשבון שהגבינות שבמילוי מלוחות).

  • 09.

    אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.