קיש בצל וגבינת חמד - מתכון לקיש פריך ומשובח | השף הלבן

קיש בצל וגבינת חמד

מתכון מעולה לקראת שבועות: קיש פריך וריחני עם בצל מטוגן משובץ בחתיכות גבינת חמד שנמסה בין ביס לביס.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בצל וגבינת חמד

המרכיבים לקיש 1:

מצרכים לבצק:
  • 240 גרם קמח לבן
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 2 כפות מים (במידת הצורך)
למילוי:
  • 4-5 בצלים גדולים, פרוסים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית דבש
  • 200 גרם גבינת חמד פיראוס, מגוררת
לרויאל:
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • כף קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

  • 03.

    מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית או הרינג. חשוב להקפיד על זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית על מנת שישארו שוליים גבוהים.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה.

  • 06.

    מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן נהיות שקופות. מוסיפים מלח, פלפל ודבש ומטגנים יחד עוד כדקה.

  • 07.

    מסירים מהאש, מסננים ומצננים את הבצל.

  • 08.

    מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.

  • 09.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 10.

    מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת חמד מגוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.

  • 11.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(13)