קיש בצל וגבינת חמד
מתכון מעולה לקראת שבועות: קיש פריך וריחני עם בצל מטוגן משובץ בחתיכות גבינת חמד שנמסה בין ביס לביס.
המרכיבים לקיש 1:
- 240 גרם קמח לבן
- 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
- ביצה
- 2 כפות מים (במידת הצורך)
- 4-5 בצלים גדולים, פרוסים
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית דבש
- 200 גרם גבינת חמד פיראוס, מגוררת
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט אגוז מוסקט טחון
- כף קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
-
03.
מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
-
04.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית או הרינג. חשוב להקפיד על זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית על מנת שישארו שוליים גבוהים.
-
05.
דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה.
-
06.
מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן נהיות שקופות. מוסיפים מלח, פלפל ודבש ומטגנים יחד עוד כדקה.
-
07.
מסירים מהאש, מסננים ומצננים את הבצל.
-
08.
מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.
-
09.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
10.
מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת חמד מגוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.
-
11.
אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
טיימר מופעל