קיש בצל וגבינת חמד - מתכון לקיש פריך ומשובח | השף הלבן

קיש בצל וגבינת חמד

מתכון מעולה לקראת שבועות: קיש פריך וריחני עם בצל מטוגן משובץ בחתיכות גבינת חמד שנמסה בין ביס לביס.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בצל וגבינת חמד

המרכיבים ל קיש 1:

מצרכים לבצק:
  • 240 גרם קמח לבן
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 2 כפות מים (במידת הצורך)
למילוי:
  • 4-5 בצלים גדולים, פרוסים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית דבש
  • 200 גרם גבינת חמד פיראוס, מגוררת
לרויאל:
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • כף קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

  • 03.

    מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית או הרינג. חשוב להקפיד על זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית על מנת שישארו שוליים גבוהים.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה.

  • 06.

    מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן נהיות שקופות. מוסיפים מלח, פלפל ודבש ומטגנים יחד עוד כדקה.

  • 07.

    מסירים מהאש, מסננים ומצננים את הבצל.

  • 08.

    מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.

  • 09.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 10.

    מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת חמד מגוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.

  • 11.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.