מתכון קיש תרד | השף הלבן

קיש תרד

קיש תרד טעים וממכר

מאת: ליאור צדוק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תרד

המרכיבים ל מנות 8:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד
  • 1-2 כפות מים קרים
  • 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לקצפת 38%
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינה לאפיה 5%
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבדים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד קבלת תערובת פרורית.

  • 02.

    המוסיפים את הביצה ומערבדים שוב (2-3 סיבובים).

  • 03.

    מוסיפים מלח ומים, ומעבדים רק עד שהבצק נאסף לכדור.

  • 04.

    עוטפים את הבצק בשקית, משטחים אותו ומקרררים למשך שעתיים עד 24 שעות.

  • 05.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 06.

    משמנים תבנית פאי מתפרקת בחמאה.

  • 07.

    מרדדים את הבצק, מלפפים אותו על גבי המערוך ופורסים אותו על התבנית. מרפדים את התבנית בבצק, תוך הקפדה על הפינות - חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ומכניסים למקפיא למשך עשר דקות.

  • 08.

    חולטים התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא הופך כהה. שוטפים במים קרים, מסננים, קוצצים גס וסוחטים שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.

  • 09.

    מערבבים את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.

  • 10.

    מניחים את התרד החלוט על הבצק, מעליו יוצקים את מלית השמנת לבסוף מפוררים מעל גושים גדולים מהגבינה.

  • 11.

    אופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.