מתכון קיש תרד | השף הלבן

קיש תרד

קיש תרד טעים וממכר

מאת: ליאור צדוק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תרד

המרכיבים למנות 8:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד
  • 1-2 כפות מים קרים
  • 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לקצפת 38%
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינה לאפיה 5%
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבדים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד קבלת תערובת פרורית.

  • 02.

    המוסיפים את הביצה ומערבדים שוב (2-3 סיבובים).

  • 03.

    מוסיפים מלח ומים, ומעבדים רק עד שהבצק נאסף לכדור.

  • 04.

    עוטפים את הבצק בשקית, משטחים אותו ומקרררים למשך שעתיים עד 24 שעות.

  • 05.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 06.

    משמנים תבנית פאי מתפרקת בחמאה.

  • 07.

    מרדדים את הבצק, מלפפים אותו על גבי המערוך ופורסים אותו על התבנית. מרפדים את התבנית בבצק, תוך הקפדה על הפינות - חותכים שוליים מיותרים. דוקרים את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ומכניסים למקפיא למשך עשר דקות.

  • 08.

    חולטים התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא הופך כהה. שוטפים במים קרים, מסננים, קוצצים גס וסוחטים שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.

  • 09.

    מערבבים את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.

  • 10.

    מניחים את התרד החלוט על הבצק, מעליו יוצקים את מלית השמנת לבסוף מפוררים מעל גושים גדולים מהגבינה.

  • 11.

    אופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(64)