קיש שקשוקה
הפכנו את השקשוקה הקבועה של שבת בבוקר – לקיש! בואו ללמוד איך לשדרג את השקשוקה האהובה ולהפוך אותה למרשימה ומיוחדת יותר

המרכיבים ל 4-6:
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 1 בצל
- 3 פלפלים
- 3 שיני שום כתושות
- 8 עגבניות בשלות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 4-6 ביצים
- בזיליקום - לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את השקשוקה: קוצצים בצל ופלפלים ומטגנים עד שהפלפלים מתרככים.
-
02.
מוסיפים שום כתוש ועגבניות קצוצות וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים ומעט מתפרקות.
-
03.
מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל 3-4 דקות עד שהנוזלים בשקשוקה מצטמצמים ומתאדים.
טיימר מופעל
-
04.
מרכיבים את הקיש: מניחים את הבצק הפריך על התבנית ומהדקים היטב לדפנות, משלימים עם עוד בצק פריך אם הבצק לא מכסה את כל התבנית.
-
05.
בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים בזהירות את הבצק מהתנור, מוסיפים את השקשוקה ועם כף יוצרים גומות ושמים בכל גומה ביצה.
-
07.
אופים כ-15 דקות נוספות או לפי מידת העשייה המועדפת של הביצים.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!