קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית
מנה נהדרת לימי הקיץ החמים – קיש עגבניות עסיסיות עם גבינה בולגרית ובזיליקום על מצע של בצק פריך.
- 2 כוסות גדושות קמח לבן
- 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן זית
- 3-4 שיני שום קצוצות דק
- 5-6 עגבניות אדומות גדולות, חתוכות לשמיניות
- עלים מ-2-3 ענפי בזיליקום
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- 100-150 גרם גבינה בולגרית פיראוס 16% שומן, חתוכה לקוביות
- מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות קמח
הוראות הכנה:
-
01.
בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
-
03.
מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.
-
04.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.
-
05.
דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בקערה גדולה מערבבים יחד שמן זית, שום, עגבניות חתוכות, בזיליקום, מלח ופלפל עד שכל העגבניות מצופות בתערובת.
-
07.
מסדרים את העגבניות בצורה חופפת על גבי הקלתית הקפואה.
-
08.
מפזרים מעל את קוביות הגבינה הבולגרית בצורה אחידה.
-
09.
בקערה נפרדת טורפים יחד את כל מרכיבי הרויאל ויוצקים על גבי הקלתית בזהירות.
-
10.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
11.
אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.
טיימר מופעל
-
12.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.