קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית | השף הלבן

קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית

מנה נהדרת לימי הקיץ החמים – קיש עגבניות עסיסיות עם גבינה בולגרית ובזיליקום על מצע של בצק פריך.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית
לבצק פריך:
  • 2 כוסות גדושות קמח לבן
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
למלית עגבניות, בזיליקום וגבינה בולגרית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 5-6 עגבניות אדומות גדולות, חתוכות לשמיניות
  • עלים מ-2-3 ענפי בזיליקום
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 100-150 גרם גבינה בולגרית פיראוס 16% שומן, חתוכה לקוביות
לרויאל:
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות קמח
גודל תבנית: תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

  • 03.

    מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    בקערה גדולה מערבבים יחד שמן זית, שום, עגבניות חתוכות, בזיליקום, מלח ופלפל עד שכל העגבניות מצופות בתערובת.

  • 07.

    מסדרים את העגבניות בצורה חופפת על גבי הקלתית הקפואה.

  • 08.

    מפזרים מעל את קוביות הגבינה הבולגרית בצורה אחידה.

  • 09.

    בקערה נפרדת טורפים יחד את כל מרכיבי הרויאל ויוצקים על גבי הקלתית בזהירות.

  • 10.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 11.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 12.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(2)