קיש דלעת ערמונים וגבינות, ללא גלוטן
דלעת ערמונים ממש מבקשת שימלאו אותה. מילוי גבינות משלים הולם אותה במיוחד והציפוי הפריך משלים את רכותה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 6 דלעת ערמונים
- למילוי גבינות:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 150 גרם חמד או בולגרית תנובה מגוררת גס
- 100 גרם פתיתי עמק
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- לציפוי בצק:
- 75 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 3 כפות שקדים טחונים
- 3 כפות קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית עלי תימין
- 1 כף שומשום שחור
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. חותכים את ראשי דלעות הערמונים בעזרת סכין חדה וגם 1/2 ס"מ מבסיסן כדי שיעמדו יציב. מרוכנים את הגרעינים (רק הגרעינים) ואופים כ 30 דקות עד שהן מתרככות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את מרכיבי הציפוי בעזרת האצבעות לתערובת פירורית ושומרים במקרר.
-
03.
מערבבים את מרכיבי המילוי וממלאים את הדלעות. מפזרים עליהן מתערובת הפירורים ואופים 25 דקות עד שהתערובת מזהיבה. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים