קיש דלעת ערמונים וגבינות, ללא גלוטן | השף הלבן

קיש דלעת ערמונים וגבינות, ללא גלוטן

דלעת ערמונים ממש מבקשת שימלאו אותה. מילוי גבינות משלים הולם אותה במיוחד והציפוי הפריך משלים את רכותה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש דלעת ערמונים וגבינות, ללא גלוטן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 6 דלעת ערמונים
  • למילוי גבינות:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 150 גרם חמד או בולגרית תנובה מגוררת גס
  • 100 גרם פתיתי עמק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל לבן
  • לציפוי בצק:
  • 75 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 3 כפות קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 כף שומשום שחור
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.  חותכים את ראשי דלעות הערמונים בעזרת סכין חדה וגם 1/2 ס"מ מבסיסן כדי שיעמדו יציב. מרוכנים את הגרעינים (רק הגרעינים) ואופים כ 30 דקות עד שהן מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מערבבים את מרכיבי הציפוי בעזרת האצבעות לתערובת פירורית ושומרים במקרר.

  • 03.

    מערבבים את מרכיבי המילוי וממלאים את הדלעות. מפזרים עליהן מתערובת הפירורים ואופים 25 דקות עד שהתערובת מזהיבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)