מתכון קיש גבינות וארטישוק | השף הלבן

קיש גבינות וארטישוק

מתכון לפאי טעים שמחסלים במהרה, לארוחת בוקר או ערב לצד סלט מרענן

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש גבינות וארטישוק

המרכיבים ל 6 מנות:

לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 80 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 חלמונים
למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 לבבות ארטישוק מבושלים במי מלח מסוננים וחתוכים לקוביות (אפשר להשתמש גם בארטישוק קפוא)
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
  • 300 גרם גבינת קולאז’ פרומעז ( בגליל ) חתוכה לקוביות
  • 125 גרם גבינת תנובה 9%
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת עמק מגוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים - עירית, ריחן, פטרוזיליה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 100 גרם צנוברים קלויים
לציפוי:
  • 1/2 כוס גבינת קולאז’ פרמזן קולקשן מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת בצק:

  • 02.

    שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, לשים לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקרריםשעה.

  • 03.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה עגול, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. דוקרים את הבצק במספר מקומות.

  • 04.

    מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. ואופים עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור. הכנת המלית:

  • 05.

    ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים עד להשחמה. מעבירים לקערה מתבלים במלח, פלפל ואגוז ממוסקט מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים ויוצקים לתבנית.

  • 06.

    אופים עוד 20 – 15 דקות עד שהמלית מתגבשת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מעבירים את התנור למצב גריל. להכנת הציפוי וההשחמה:

  • 08.

    זורים מעל את גבינת הפרמזן, אופים מספר דקות בגריל עד להשחמה.

  • 09.

    מצננים מעט ופורסים למנות.

הכנת? כאן מדרגים
(130)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.