מתכון קיש בטטה וגבינת עזים | השף הלבן

קיש בטטה וגבינת עזים

טעים ומושקע – לשמח את האורחים

מאת: פולין קליף
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה וגבינת עזים

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 3-4 בטטות
  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה/מרגרינה
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול השף הלבן- 15%
  • גבינת עזים תנובה- כ- 100 גרם
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקלתית:בצק פריך פשוט ומהיר, לשיםבקערה עם הידיים את הקמח, החמאה/ מרגרינה, ביצה אחת וקורט מלח עד לקבלת בצק אחיד.

  • 02.

    משטחים תחתית של תבנית עגולה משומנת מראש (כולל הדפנות)בבצק שהוכן, ודוקרים עם מזלג את כל שטח הבצק.

  • 03.

    להכנת המילוי:קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.

  • 04.

    מבשלים במים רותחים עד לריכוך.

  • 05.

    מסננים את המים.

  • 06.

    מרסקים (עם בלנדר ידני או אפילו עם מועך תפוחי אדמה) את הבטטות המסוננות.

  • 07.

    מוסיפים 2 ביצים שלמות, שמנת לבישול, גבינת עזים.

  • 08.

    מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט (בערך כפית או פחות- לפי הטעם)

  • 09.

    ממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 10.

    שופכים את הבלילה אל הקלתית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(953)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.