קיש בטטה וגבינת עזים
טעים ומושקע – לשמח את האורחים

המרכיבים ל 10 מנות:
- 3-4 בטטות
- 250 גרם קמח
- 125 גרם חמאה/מרגרינה
- 3 ביצים
- 1 שמנת לבישול השף הלבן- 15%
- גבינת עזים תנובה- כ- 100 גרם
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקלתית:בצק פריך פשוט ומהיר, לשיםבקערה עם הידיים את הקמח, החמאה/ מרגרינה, ביצה אחת וקורט מלח עד לקבלת בצק אחיד.
-
02.
משטחים תחתית של תבנית עגולה משומנת מראש (כולל הדפנות)בבצק שהוכן, ודוקרים עם מזלג את כל שטח הבצק.
-
03.
להכנת המילוי:קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
-
04.
מבשלים במים רותחים עד לריכוך.
-
05.
מסננים את המים.
-
06.
מרסקים (עם בלנדר ידני או אפילו עם מועך תפוחי אדמה) את הבטטות המסוננות.
-
07.
מוסיפים 2 ביצים שלמות, שמנת לבישול, גבינת עזים.
-
08.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט (בערך כפית או פחות- לפי הטעם)
-
09.
ממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
-
10.
שופכים את הבלילה אל הקלתית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 45 דקות.
טיימר מופעל