פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים | השף הלבן

פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים – טעים ופשוט 

פשטידה קלת-הכנה וטעימה מאוד, המשלבת בין מתיקות הפלפלים הקלויים, מליחות הגבינה ופריכות הצנוברים. הפשטידה אף משתבחת למחרת הכנתה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פלפלים קלויים, גבינה בולגרית וצנוברים – טעים ופשוט 
  • 4 פלפלים אדומים גדולים
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל צהוב
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית 16% או 24% פיראוס, מפוררת
  • 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
  • לעיטור: 20-30 גרם (חופן) צנוברים
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X22 ס"מ,

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    מנקים פלפלים מזרעים וחותכים לרבעים. מסדרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית וקולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וקולים עוד 5-6 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.

  • 04.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים 3 ביצים עם יוגורט בעזרת מטרף ידני.

  • 05.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ופלפלים קלויים ומערבבים במרית.

  • 06.

    מוסיפים קמח ומערבבים במרית עד לקבלת עיסה אחידה. הימנעו מערבוב יתר. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים, מפזרים צנוברים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-37 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 15-20 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:37:00
הכנת? כאן מדרגים
(19)