מתכון פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו | השף הלבן

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מאפה מלוח ופריך עם טעמים בלתי שיגרתיים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

המרכיבים ל6 מנות:

  • 3 עלי פילו
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרשה קצוץ (רק החלק הלבן)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בינוני בצל יבש קצוץ
  • 1 חבילה בצל ירוק קצוץ
  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות פורטבלו
  • 1 גביע- 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 גביע יוגורט
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 2 כפות גבינת פרמז`ן מגוררת
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תרסיס שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית מלבנית חסינת חום.

  • 02.

    במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים בו את הפרסה והבצלים (משאירים את החלק הירוק). כ- 5 דקות או עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ואם צריך ¼ כוס מים ומאדים מעט כ- 5 דקות, מניחים שיצטנן.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות היוגורט והתבלינים.

  • 04.

    מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.

  • 05.

    מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.

  • 06.

    יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.

  • 07.

    מפזרים מלמעלה את הפרמז`ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(110)