פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
מאפה מלוח ופריך עם טעמים בלתי שיגרתיים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 3 עלי פילו
- 1 כף שמן זית
- 1 כרשה קצוץ (רק החלק הלבן)
- 4 שיני שום כתושות
- 1 בינוני בצל יבש קצוץ
- 1 חבילה בצל ירוק קצוץ
- 1 סלסלה פטריות שמפניון
- 1 סלסלה פטריות פורטבלו
- 1 גביע- 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 1 גביע יוגורט
- 3 ביצים
- 1 כף קמח תופח
- 2 כפות גבינת פרמז`ן מגוררת
- 1/2 כפית בהרט
- מלח
- פלפל שחור
- תרסיס שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית מלבנית חסינת חום.
-
02.
במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים בו את הפרסה והבצלים (משאירים את החלק הירוק). כ- 5 דקות או עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ואם צריך ¼ כוס מים ומאדים מעט כ- 5 דקות, מניחים שיצטנן.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות היוגורט והתבלינים.
-
04.
מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.
-
05.
מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.
-
06.
יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.
-
07.
מפזרים מלמעלה את הפרמז`ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים