פשטידת ספגטי
כמו פשטידת פסטה, אבל עם ספגטי! מתכון מעולה וטעים במיוחד לפשטידת ספגטי עם כרישה, פטריות, קייל וגבינות נהדרות שישדרג לכם את ארוחת הערב המשפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- כף חמאה רכה
- 2 גבעולי כרישה בינוניים קצוצים ללא החלק הירוק
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
- חבילת פטריות פורטבלו חתוכות
- 200 גר׳ קייל מסולסל מופרד מהגבעול (או עלי תרד)
- 1 חבילה (500 גר׳) ספגטי מבושל
לתערובת הגבינות:
- 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- כף גדושה פלפל שחור גרוס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן
- כפית מלח
- 3 ביצים
להגשה:
- גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ או 2 תבניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור על 180 מעלות
-
02.
במחבת עלעל אש בינונית צורבים כרישה בחמאה כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות, השום והקייל וצורבים כ-5 דקות נוספות. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים לה את הכרישה, הפטריות, השום, הקייל והפסטה המבושלת ומערבבים.
-
04.
משמנים תבנים עם חמאה, מעבירים עליה את הבלילה של הפשטידה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר האפייה, מפזרים על גבי הפשטידה גבינת קשקבל מגורדת ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים