מתכון פשטידת ספגטי עם פטריות וגבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת ספגטי

כמו פשטידת פסטה, אבל עם ספגטי! מתכון מעולה וטעים במיוחד לפשטידת ספגטי עם כרישה, פטריות, קייל וגבינות נהדרות שישדרג לכם את ארוחת הערב המשפחתית

מאת: קינן בסל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 מנות:

  • כף חמאה רכה
  • 2 גבעולי כרישה בינוניים קצוצים ללא החלק הירוק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
  • חבילת פטריות פורטבלו חתוכות
  • 200 גר׳ קייל מסולסל מופרד מהגבעול (או עלי תרד)
  • 1 חבילה (500 גר׳) ספגטי מבושל
לתערובת הגבינות:
  • 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • כף גדושה פלפל שחור גרוס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • כפית מלח
  • 3 ביצים
להגשה:
  • גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ או 2 תבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור על 180 מעלות 

  • 02.

    במחבת עלעל אש בינונית צורבים כרישה בחמאה כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות, השום והקייל וצורבים כ-5 דקות נוספות. מצננים. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים לה את הכרישה, הפטריות, השום, הקייל והפסטה המבושלת ומערבבים. 

  • 04.

    משמנים תבנים עם חמאה, מעבירים עליה את הבלילה של הפשטידה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה. 

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    לאחר האפייה, מפזרים על גבי הפשטידה גבינת קשקבל מגורדת ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(1)