פשטידת ירקות מנצחת מ-5 מרכיבים - השף הלבן

פשטידת ירקות מנצחת מ-5 מרכיבים

רון יוחננוב עם מתכון לפשטידת גבינות פטה כבשים של פיראוס – מושלמת לטיול משפחתי

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ירקות
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל 5-6 סועדים:

מצרכים:
  • 4 ירקות שאוהבים (זוקיני, גזר, קישואים, תפוחי אדמה), ניתן להמיר לכל סוג ירק שתרצו.
  • 3 ביצים
  • כוס קמח תופח. ניתן להכין עם כל סוג של קמח, ואפילו ללא גלוטן.
  • 3 כפות שמן זית
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים של פיראוס. ניתן להשתמש גם בקוטג' תנובה
  • 100 גרם פתיתי עמק - לא חובה
לעיטור:
  • עלי טימין טריים (לא חובה)
גודל תבנית: 20/30 מלבנית או תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מגרדים בפומפיה או חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה (אין צורך בסינון או סחיטה).

  • 03.

    מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, מקשטים ומכניסים לתנור.

  • 05.

    אופים כ-60 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(48)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.