פשטידת גבינות, פלפלים וקישואים
פשטידה מצוינת דלת־פחמימות משני סוגים של גבינה בולגרית 5%, פתיתי "עמק" מופחתת שומן 15%, ביצים, פלפלים מוחמצים ופרוסות קישואים.
המרכיבים ל10:
- 4 זוקיני בינוניים־גדולים
- מלח
- תרסיס שמן זית
- 2 פלפלים מוחמצים (ביתיים או קנויים)
- 2 קופסאות (2x200 גרם) בולגרית למריחה 5% עם פלפל קלוי ושום "פיראוס"
- 200 גרם בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 4 ביצים גדולות
- 100 גרם פתיתי "עמק" מופחתת שומן 15%
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הזוקיני לפרוסות אלכסוניות בעובי 5 מ"מ, בוזקים על הפרוסות מלח ומשהים 20 דקות להגרת נוזלים. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). מספיגים ומייבשים את פרוסות הקישואים במגבת מטבח נקייה. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר בתרסיס שמן זית. מסדרים את פרוסות הקישואים בתבנית בשכבה אחת, ומרססים אותן בשמן זית. צולים בתנור החם במשך 20 דקות. מוציאים את הקישואים מהתנור, ומנמיכים את החום לבינוני־נמוך (160 מעלות).
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים, מכינים את שאר המרכיבים. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. מערבבים את גבינות הפלפל עם הבולגרית המפוררת, עם הביצים ועם 50 גרם פתיתי עמק (אין צורך בתיבול נוסף על זה שבגבינות עצמן).
-
03.
משמנים תבנית חסינת־חום 20x30 ס"מ (רצוי לבחור בתבנית שמתאימה להגשה) בתרסיס שמן זית. שומרים 24-20 פרוסות יפות של קישואים לשכבה העליונה, ומסדרים את השאר על תחתית התבנית בשכבה אחת צפופה. יוצקים על פרוסות הקישואים חצי מתערובת הגבינה, מפזרים את רצועות הפלפל (אפשר לשמור כמה רצועות לעיטור), ומכסים בתערובת הגבינה הנותרת. מסדרים למעלה את פרוסות הקישואים השמורות. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהמרכז כמעט יציב למגע. זורים למעלה את פתיתי העמק הנותרים, ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.
טיימר מופעל