פשטידת ברוקולי טבעונית
פשטידת ברוקולי טבעונית מעולה וללא גלוטן על בסיס טופו ומשקה שקדים שטוחנים יחד. מתכון מצוין לפשטידה מלאה בטעמים, עסיסית שנחתכת בקלות ולא מתפרקת
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לבלילה:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי או עם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE"
- 3 שיני שום קלופות
- 1 כוס משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח אחר (אפשר לבן או כוסמין)
- אפשרות: 1 כף שמרי בירה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כפית מחוקה פלפל
אפשרות להגשה:
- צנוברים קלויים
- עלי בזיליקום
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס”מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
סוחטים מעט בידיים את הברוקולי כדי שיגיר נוזלים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים בצל ירוק ופטרוזיליה.
-
03.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הבלילה וטוחנים לקרם חלק. מעבירים לקערת הברוקולי ומערבבים לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
-
04.
מעבירים לתבנית ואופים כ-50 דקות עד שהמאפה מתייצב. אם רוצים בוזקים לפני ההגשה צנוברים ובזיליקום.
טיימר מופעל
-
05.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים