פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה
טעימות וקלות להכנה — ככה אנחנו אוהבים את הפשטידות שלנו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ללתבנית פיירקס מלבנית בגודל 22×28 ס”מ:
- 50 גרם חמאת “תנובה”
- 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
- 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי "סנפרוסט" מופשרות ומסוננות (מומלץ להוציא מהמקפיא כ-6 שעות לפני ההכנה ולהניח במסננת)
- 1 גביע קוטג’ “תנובה” 5%
- 1 גביע (200 גרם) שמנת "תנובה" 15%
- 250 גרם גבינת פטה “פיראוס” מפוררת גס
- 3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס (לא חובה)
- 4 ביצים טרופות
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שנעשה שקוף.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את פרחי הברוקולי בקערה (את הפרחים הגדולים חותכים לשניים), מוסיפים בצל מאודה ואת שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת.
-
04.
אופים 60-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים