מתכון פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה | השף הלבן

פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה

טעימות וקלות להכנה — ככה אנחנו אוהבים את הפשטידות שלנו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה

המרכיבים ללתבנית פיירקס מלבנית בגודל 22×28 ס”מ:

  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי "סנפרוסט" מופשרות ומסוננות (מומלץ להוציא מהמקפיא כ-6 שעות לפני ההכנה ולהניח במסננת)
  • 1 גביע קוטג’ “תנובה” 5%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת "תנובה" 15%
  • 250 גרם גבינת פטה “פיראוס” מפוררת גס
  • 3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס (לא חובה)
  • 4 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שנעשה שקוף.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מניחים את פרחי הברוקולי בקערה (את הפרחים הגדולים חותכים לשניים), מוסיפים בצל מאודה ואת שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת.

  • 04.

    אופים 60-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(247)